Ταχογράφος

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Η κατάρα του MyMarket



Θα μου πείτε, γιορτινές μέρες και εγώ ρίχνω κατάρες; Ε, τι να κάνω κι εγώ; Δεν φταίω. Έρχονται οι πληροφορίες και με βρίσκουν. Και με βρίσκουν και ανυποψίαστο και τότε είναι που το μέσα μου φουντώνει και οι αντιδράσεις είναι ανεξέλεγκτες! Αναρωτηθήκατε ποτέ, που πάνε τα κοντολήξιμα τρόφιμα των super market; Που καταλήγει το ψωμί που δεν πωλείται την ημέρα παραγωγής του και θεωρείται μπαγιάτικο; Τι γίνονται τα λαχανικά που χάνουν την πρώτη φρεσκάδα τους και χαλάνε τη μόστρα του ασπροφωτισμένου μανάβικου; Ότι κι αν περνάει απ’ το μυαλό σας είναι λάθος. Μην κουράζεστε τζάμπα. Και δεν αναφέρομαι βέβαια σε όλα τα super market αλλά σε μία συγκεκριμένη αλυσίδα. Στα My Market, που μόνο “MY” δεν είναι, αλλά μόνο “HIS”. Διότι ο ιδιοκτήτης, κύριος Παντελιάδης,  προσυπογράφει τον κανονισμό της εταιρίας βάσει του οποίου όποιο τρόφιμο είναι για πέταμα, περιλούζεται πρώτα με χλωρίνη -ελληνικής ελπίζω προέλευσης- και μετά τοποθετείται στον κάδο των απορριμμάτων για την αποφυγή συγκέντρωσης άπορων και άστεγων έξω από τα καταστήματα, εικόνα μάλλον αντιαισθητική κατά την άποψή του. Όσο για το ψωμί μίας ημέρας, η παραπάνω διαδικασία ξεκινάει αφού πρώτα το ψωμί έχει ήδη αρχίσει να μουχλιάζει στις αποθήκες, μην τυχόν και κάτι δεν πάει καλά και θεωρηθεί βρώσιμο. Όλα αυτά βέβαια ελέγχονται από το κλειστό κύκλωμα των καταστημάτων για την σίγουρη διενέργεια του εγκλήματος και την πιθανή εξάρθρωση ομάδων εργαζομένων που η ανθρωπιά τους, τους υπαγορεύει να κάνουν και λίγο τα στραβά μάτια αφού ότι πετιέται μπορεί να είναι ακόμη και σωτήριο κατά περιπτώσεις. Θα μπορούσα να γίνω πολύ κακός και να ευχηθώ τα χειρότερα, τώρα που το άστρο φωτίζει ακόμη τις καρδιές και οι πύλες είναι ορθάνοιχτες αλλά όχι δεν θα υποκύψω. Τον έχει καταραστεί η ίδια του η μοίρα. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να γνωστοποιήσουμε την πράξη. Ίσως έτσι πιέσουμε ουσιαστικά προς μια κάποια λύση. Σίγουρα υπάρχει.