Ταχογράφος

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Retropolis Live

Τελευταία εβδομάδα του Απρίλη και όλα φαίνονται να είναι έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογάννης στις 3 Μαίου, όπου η free press Metropolis θα παρουσιάσει το project RETROPOLIS. Μία μοναδική βραδιά όπου εκπρόσωποι της νέας μουσικής σκηνής και νέοι συγγραφείς εμπνέονται από το αστικό τραγούδι του Μεσοπολέμου και παρουσιάζουν, δεδομένων των αναλογιών, τη σχέση ανάμεσα στο τότε και το τώρα, τις ομοιότητες των συμπεριφορών που ξαφνιάζουν αλλά και τις διαχρονικές αξίες και στάσεις ζωής των Αθηναίων απέναντι στα καθημερινά και τα ανθρώπινα…  Νέες εκδοχές γνωστών τραγουδιών της εποχής θα παρουσιαστούν και θα συμπεριληφθούν σε cd που θα κυκλοφορήσει την ημέρα της εκδήλωσης, στο οποίο θα συμμετέχουν οι εξής: Θανάσης Αλευράς, Χάρης Αττώνης, Belleville, Cyanna, Δάρνακες, Empty Frame, Full Tattoo, Κώστας Δαλακούρας με την Κρίνθη Ζήρα, Στάθης Δρογώσης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης/Μαρία Παπαγεωργίου, Ελεάννα Ζεγκίνογλου, Σόφη Κωνσταντινίδου, Matisse με την Αγγελική Ζήκα, Τία Μενούτη, Χρήστος Μουστάκας/Δίδυμο, Προκόπης Πολίτης/Βαγγέλης Ασημάκης, Ηρώ Σάϊα, Tareq, Μαριέττα Φαφούτη, Γιώργης Χριστοδούλου.
Το cd με τα τραγούδια συνοδεύεται με μια έντυπη έκδοση με μικρά διηγήματα από νέους συγγραφείς που εμπνέονται από αυτά τα τραγούδια και τις «πειραγμένες» εκδοχές τους.
Στην έκδοση περιλαμβάνονται διηγήματα που έχουν γράψει οι: Δημήτρης Σωτάκης, Βάσια Τζανακάρη, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Ηλίας Κολοκούρης, Ειρήνη Σουργιαδάκη, Χρύσα Μπαχά, Γιάννης Πλιώτας, Στέργια Κάββαλου, Ειρήνη Μαργαρίτη, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, Γιώργος Ρομπόλας, Αθως Δημουλάς.
Στο project, ο Γιάννης Καστανάκης και ο Νίκος Ασημάκης ανέλαβαν την ευθύνη της οργάνωσης και επιμέλειας της μουσικής εκδήλωσης και της έκδοσης του cd, ο Άθως Δημουλάς και ο Γιώργος Ρομπόλας την επιμέλεια της έντυπης έκδοσης, ενώ το γενικό συντονισμό «κράτησαν» η Νατάσα Μαστοράκου και ο Βίκτωρας Δήμας. Ξεχωριστή θέση στο όλο project έχει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στον οποίο ανήκει η αρχική σύλληψη, αλλά και η επιλογή των τραγουδιών. Την σκηνοθεσία της βραδιάς έχει αναλάβει ο Γιάννης Σκουρλέτης και την παρουσίαση ο Δημήτρης Πασσάς.  Ένα project πολλά υποσχόμενο το οποίο αναμένουμε με μεγάλη χαρά και που ευελπιστούμε να ταράξει λίγο τα καλλιτεχνικά νερά της χώρας και να δημιουργήσει ένα αισιόδοξο ρεύμα δημιουργίας. Καλή επιτυχία σε όλους σας. Πάντα τέτοια! Ραντεβού στην Πειραιώς…

info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλ.: 210-3418550
Τρίτη 3 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
Είσοδος: 15€
Φοιτητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ), Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ), Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων & Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, ΑμΕΑ: 10€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου