Ταχογράφος

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Meat House στη Νέα Σμύρνη

Ο καιρός δεν λέει να φτιάξει και οι βόλτες στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας συνεχίζονται. Πότε για καφέ, πότε για ένα ποτάκι, πότε για φαγητό. Κι αν είναι να βγεις να φας, είσαι πλέον και απαιτητικός. Με τα τόσα που βλέπουμε στην τηλεόραση των δεκάδων chef, η επιλογή για ένα καλό εστιατόριο, ταβερνείο, κουτούκι, είναι δύσκολη υπόθεση.
Δυο τρεις μέρες πριν, περνώντας με το τραμ από έναν κεντρικό δρόμο της Νέας Σμύρνης, κολλημένος στην κίνηση, έμεινα ενθουσιασμένος από ένα ανακαινισμένο διώροφο κτίριο της δεκαετίας του ’50 σε λευκό χρώμα με ωραίες μοβ λεπτομέρειες στις αποχρώσεις της λεβάντας. Το έβαλα αμέσως στο πρόγραμμα. Κάτι ωραίο μου μυρίζεται. Παιδιά πάμε; Καμία αντίρρηση.
Ότι είχε πέσει ο ήλιος και ο φωτισμένος φράχτης ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακός από ότι την ημέρα. Δυο τρία φωτισμένα οπωροφόρα στη μικρή αυλή στο πλάι του κτιρίου και μια μικρή σκάλα που σε οδηγεί στο διακριτικά φωτισμένο εστιατόριο. Τα ιδιαίτερα έπιπλα και ο εντυπωσιακός διάκοσμος σε αναγκάζουν να χαλαρώσεις και να αφεθείς στην απόλαυση που σου υπόσχονται. Η μόνη μου αγωνία είναι η πιθανότητα να πρόκειται για μαγαζί gourmet. Ευτυχώς, η τύχη είναι με το μέρος μας. Ο κατάλογος απλός. Ωραίοι μεζέδες και ακόμη πιο ωραίες προτάσεις για ψητά κρέατα, λουκάνικα, κοτόπουλα. Τελικά η εμμονή μου δεν μας βγήκε σε κακό. Δέκα λεπτά από το σπίτι και η βραδιά μας μεταμορφώθηκε σε κάτι το πολύ ιδιαίτερο και χωρίς μεγάλος κόστος. Και οι αισθήσεις ικανοποιήθηκαν και το βράδυ με γλυκιά ικανοποίηση έπεσα για ύπνο και σκέφτηκα ότι τελικά δεν φταίνε οι άλλοι για την κατάντια μας. Φταίμε κι εμείς. Είναι απλώς θέμα επιλογών.

info: Meat House
         Δευτέρα έως Παρασκευή: 18:00-1:00
         Σάββατο & Κυριακή: 13:00-1:00

         Ελ.Βενιζέλου 57, 171 23 Ν.Σμύρνη
         Τηλ. 2109328638


http://www.meathouse.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου